Training

 1. Home
 2. Training

Official Trainingspartner Universal Robots

Als een van de eerste partners van Universal Robots en onze uitgebreide ervaring, die terug gaat naar 2010, is Gibas Automation de ideale UR trainingspartner. Naast verschillende UR-gecertificeerde trainers, heeft Gibas een enorme kennis van zowel de robot als de toepassingen. Onze erkende en gecertificeerde trainers geven core-, advanced en safety trainingen.

Centraal gelegen in Nederland aan de A28 is Gibas gemakkelijk bereikbaar.Ā  Ons moderne en volledig uitgeruste trainingscentrum biedt een ideale omgeving om het maximale uit uw cursus te halen.

Klik hier voor de beschikbare data.

Core Training

Na deze 2,5-daagse cursus, heeft u hands-on ervaring met Universal Robots. U heeft de cobot meerdere malen geprogrammeerd en leert zo veelvoorkomende taken uitvoeren, inclusief bediening van transportbanden, sensoren en grijpers. Verder zult u pick & place handelingen uitvoeren en optimaliseren, palletiseren, veiligheidsfuncties toepassen en andere veelgebruikte handelingen verrichten. Na het volgen van de core training kunt u:

 • De robot veilig bedienen en begrijpt u de veiligheidsconcepten
 • Ā Programma’s maken en optimaliseren voor pick & place, palletiseren, polijsten en doseren
 • Ā Randappartuur aansluiten, zoals sensoren, grijpers en transportbanden
 • Ā Online tools vinden om te helpen bij het programmeren van applicaties
Advanced training

Wanneer u de Advanced training voltooid heeft, kunt u de gebruikersinterface van Universal Robots begrijpen en gebruiken. Verder kunt u uw applicatie beter optimaliseren en het aantal waypoints verminderen door gebruik te maken van variabele waypoints. Ook het volgen van de bewegingen van de transportband en geavanceerde functie van de krachtsensoren komen aan bod. De Advanced training stelt elke ontwikkelaar in staat applicaties te implementeren die rekening houden met meer omgevingsvariabelen. Kunt u programma’s creĆ«ren en structureren op een professionele wijze. Deze aspecten komen aan bod:

 • CreĆ«ren en structuren van programma’s op professionele wijze
 • UR User interface
 • URScript-programmeertaal
 • Werken met variabele posities en meerdere TCP’s
 • Verwijzen naar en verschuiven van posities op verschillende coƶrdinatensystemen voor bijvoorbeeld kunstmatige visie
 • Volgen en coƶrdineren van de robot met transportbanden
 • De kracht sensor gebruiken voor het ontwikkelen van complexe toepassingen.
Safety training

Veiligheid is een verplichte wettelijke eis voor robottoepassingen, net als voor elk ander type machine. Collaboratieve robotica verandert het traditionele beeld voor het gebruik van industriƫle robots. Zo is het mogelijk om onder bepaalde omstandigheden de veiligheidsbehuizing af te schaffen. Ook wordt het vereiste veiligheidsniveau bij cobots bereikt door de kracht en het vermogen dat de cobot kan uitoefenen te beperken. Hierdoor is het mogelijk om met een cobot samen te werken en is er geen letsel bij een botsing. Andere voordelen om met cobots te werken zijn een kleinere footprint, lagere installatiekosten, hogere productiviteit en hogere kwaliteit van producten.

Om samen te kunnen werken met een cobot, moet de applicatie voldoen aan de Europese richtlijnen. Deze eendaagse training is bedoeld om ontwerpers, fabrikanten en gebruikers van machines op de hoogte te brengen van de Europese machinerichtlijn 2006/42/CE en daarmee de geharmoniseerde normen te begrijpen.

Na het volgen van de safety training:

 • Bent u bekend met de relatie tussen wet- en regelgeving op het gebied van engineering
 • Begrijpt u de certificering van 42/2006/EC (machineveiligheid)
 • Weet u wat erbij komt kijken als u een conformiteitsverklaring opstelt en tekent
 • Begrijpt u de inhoud en juridische betekenis van de geldende normen en wetgeving van EN ISO 10218, EN ISO 13849, TS 15066.

Van idee, naar risicobeoordeling, via ontwerp, naar validatie en documenteren. Raak bekend met het proces om te voldoen aan de machinerichtlijn en om een veilige machine te maken.

UR Core training
Universal Robots Core uitleg
Training Universal Robots bij Gibas
Universal Robots Programmering
Menu