Case Fluidics: Een assemblagelijn met zeven UR3-cobots

  1. Home
  2. Gibas
  3. Case Fluidics: Een assemblagelijn met zeven UR3-cobots

Een assemblagelijn met zeven UR3-cobots

De vraag naar simplexverstuivers van Fluidics is in de afgelopen jaren flink gestegen. In een jaar tijd hebben ze hun afzet zelfs verdubbeld. Dit komt door hun zeer hoge kwaliteit waardoor ze tot de energiezuinigste ter wereld behoren. Om dit succes door te kunnen zetten, hebben wij een assemblagelijn met zeven UR-3 cobots ontwikkelt.

Om aan de vraag te kunnen voldoen heeft Fluidics geïnvesteerd in het gebruik van cobots. Huward Wijnen, directeur van Fluidics geeft aan: ‘’Gezien de groei moesten we dringend nieuwe automatiseringsstappen zetten om aan de vraag te kunnen blijven voldoen’’. Hierdoor kunnen de vakmensen van Fluidics zich focussen op hun kerntaken en nemen de cobots het eentonige werk uit handen.

Wij hebben een indexeertafel ontwikkelt waaraan zeven UR3’s telkens hun eigen onderdeel aan de samenstelling toevoegen. Dit gebeurt op een rustig maar gestaag tempo, om zo de kwaliteit te kunnen garanderen. Wijnen: ‘’Het zonder beschadigen uit elkaar trekken van de veren is niet gemakkelijk, maar het laat zien dat Gibas tot veel meer in staat is dan alleen machines leveren. Ook lastige achterliggende processen beheersen ze.’’

Bekijk de volledige case study in de video hieronder.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op.

Menu