Case Study Bone Solid: Schuren van solid surface producten

  1. Home
  2. Gibas
  3. Case Study Bone Solid: Schuren van solid surface producten

Schuren is een repetitieve klus en wordt door de meeste mensen als saai en eentonig ervaren. Daarnaast is het ook lastig om telkens dezelfde hoogwaardige kwaliteit te kunnen waarborgen. Bone Solid kwam bij Gibas Automation met de vraag of het mogelijk is om schuren te automatiseren met Universal Robots

Bij Bone Solid zijn ze gespecialiseerd in het afwerken van solid surface– producten. Het schuren van deze producten vereist een constante schuurbeweging over het product, maar het is ook belangrijk dat er een gelijkmatige druk wordt uitgevoerd op het oppervlak.

Hiervoor was een cobot van Universal Robots een ideale oplossing. Door de benodigde nauwkeurigheid, lange reikwijdte en de ingebouwde krachtsensor, adviseerde wij de UR10e. Met de ingebouwde krachtsensor in de UR10e, is het mogelijk om met de schuurmachine een constante druk uit te oefenen op het product. Dit zorgt voor een constante hoge kwaliteit van de solid surface-producten.

Met onze kennis van de cobot, de tool en wijze van de opstelling en de kennis over het schuren en het product van Bone Solid, zijn deze krachten gebundeld. Zo is deze applicatie tot stand gekomen die een hoogwaardige kwaliteit kan waarborgen. Bekijk in de video de case study bij Bone Solid.

Menu