Robots zijn niet weg te denken in tal van productiesectoren en worden al tientallen jaren gebruikt.  De toekomst van de productie-industrie ligt in de samenwerking tussen mens en machine, ofwel human-robot collaboration (HRC). Nu maakt Universal Robots, marktleider van collaboratieve robots, het gemakkelijk voor docenten en studenten om een volledige opleiding te volgen middels de Universal Robots Education Kit.

Met de Education Kit krijgen opleidingen de mogelijkheid om kleinere, gangbare robotopstellingen realistisch na te bootsen in de leeromgeving. De Education Kit bevat een volledig lespakket die opleidingen volledig ontzorgd; de lessen zijn gemaakt en de docent kan eenvoudig de voortgang van de studenten volgen. Het software- en hardware pakket dat speciaal voor docenten is samengesteld bevat:

  • Een UR-robot
  • Transportbanden met sensoren
  • 3D-geprinte producten & tools voor het simuleren van verschillende toepassingen (bijvoorbeeld palletiseren en lijmen)
  • I/O simulator voor digitale ingangen, uitgangen en veiligheidsingangen
  • Speciaal afgestemde opleiding voor docent
  • Toegang tot lesmateriaal

Een uitgebreide uitleg over het software- en hardware pakket van de Education Kit is te vinden in de video.

Het Universal Robots trainingsprogramma biedt docenten de kans om hun kennis te verbeteren en experts te worden op het gebied van collaboratieve automatisering. Verder profiteert de opleiding  van een aantal certificeringlicenties voor studenten. Deze zullen na een succesvolle voltooiing door de docent worden uitgegeven.

Kortom; de Education Kit is een volledig lesprogramma verzorgd van A tot Z. Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Menu