CNC-Machinebelading

Eind jaren ’90 zijn wij bij Gibas Automation gestart met het automatiseren van de door ons geleverde CNC-machines. Sindsdien hebben wij een enorme kennis en ervaring ontwikkeld op het gebied van machinebelading.

Ondertussen zijn reeds ontelbare klanten geholpen met het standaard beladingscellen of specifieke maatwerk oplossingen. Allen veelal uitgevoerd met de 6-assige robots van Universal Robots en Fanuc.

“Weten wat een spaan is” is veelal een onontkoombaar voordeel gebleken bij het leveren van oplossingen in de maakindustrie. Merk- en of type onafhankelijk hebben reeds vele gebruikers geprofiteerd van de toegevoegde waarde gecreëerd door onze machinebeladingen. Of het nu om producten van enkele grammen of enkele tonnen gaat. We vinden altijd een passende oplossing.

G-Loader: Robotbelading voor CNC-Machines

Als antwoord op het “high mix – low volume” vraagstuk waar de maakindustrie op in heeft moeten spelen, hebben wij de G-Loader ontwikkeld.

Met de G-Loader is flexibele en gebruiksvriendelijke machinebelading mogelijk. Dit stelt u in staat om snel en met minimale inspanning productie variaties en aanpassingen geautomatiseerd op te starten. Hierdoor heeft u meer spindeluren met dezelfde personeelsbezetting.

F-Loader: Ideaal voor logistieke automatisering

Een nieuwere variant op de G-Loaders zijn de F-Loaders. Dit zijn zeer flexibele machinebeladingen en uiterst geschikt om het logistieke productieproces te automatiseren met Autonomous Mobile Robots.

Door deze enorme flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en inzetbaarheid hebben de F-Loaders mede daardoor een korte terugverdientijd.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie om machinebelading te automatiseren voor uw bedrijf?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier voor meer informatie.

Automatiseren van machinebelading met Universal Robots
Machinebelading vanuit een Nakamura CNC-machine met een robot van Gibas, Geheel geautomatiseerd
Een fanuc ingezet voor machinebelading vanuit een Victor CNC-machine
Menu